Vil du kjøre racerbåt og være med på båtrace?

//Vil du kjøre racerbåt og være med på båtrace?
Vil du kjøre racerbåt og være med på båtrace? 2017-11-14T10:03:56+01:00

I sommer kan 3-4 barnevernsbarn/ungdom få prøve seg i racerbåt og få mulighet til å delta i båtrace i Oslofjorden i regi av UngNorge og Strømøy Racing. Strømøy Racing drives av Marit Strømøy som er verdens eneste kvinnelige Formel 1-fører av båt. Marit ble verdensmester i Dubai i 2015.

Les om Marit Strømøy i VG

2

UngNorge har anskaffet en racerbåt i klassen GT15. Båten har V-bunn og er utstyrt med en 15hk motor. Denne båtklassen kjøres av 1 fører mellom 13 og 17 år og det kjøres på lukket bane. Vi ønsker å tilby 3-4 ungdommer å prøve seg på dette. Vi stiller med båt, kjøredress, hjelm, redningsvest, følgebåt og trener.

I tillegg til denne båten har vi, i samarbeid med Redningsselskapet og Strømøy Racing, fått laget en GT15 båt med 2 seter. Her vil ungdommene få opplæring av juniorførerne og lære seg det grunnleggende før de selv skal føre sin «egen» båt.

1

Når ungdommene har fått opplæring både på land og på vannet er tanken at de kan trene sammen med de andre juniorene 1 dag i uken. Og etterhvert også delta i løp i denne klassen. Løpene vil være i Drammen, Tønsberg, Sandefjord og eventuelt Porsgrunn.

Det vi trenger fra dere er ungdommer som liker fart og spenning og som har lyst til å prøve seg på dette. Tanken er at ungdommene kan bytte på å kjøre båten og delta i hvert sitt løp. Transport av båten og ungdom til og fra løpene vil UngNorge sørge for.Det er også fint hvis noen fra institusjonen er med.