Gatekunst UngNorge Bergen Arnulf og Eivind

Art Factory ~ et tverrfaglig samarbeid

Art Factory skal være en samlingsplass for barn og ungdom; Next Generation, som kan utfolde seg med kunstopplevelser, redesign og aktiviteter. Vi skal bygge en bro tilbake til det normale med direkte aktiviteter og gjennom digitale mediekanaler. Vi ønsker å få ungdommen engasjert og aktive igjen, spesielt den sårbare gruppen som ikke har noe nettverk. Vi vil i samarbeid med Street Art Kunstnere og artister for å løfte fram aktiviteter som har en vedvarende samlingsplass på sikt.


Vi ønsker å kombinere street art & artister sammen med miljø og samhold i form av rydding av strender, elver etc. med maritime opplevelser. Formålet er å skape mestringsfølelse og et fellesskap, hvor ungdommen ikke føler seg alene om den frustrasjonen over en langvarig isolasjon barn og unge føler i dagens situasjon. 

– Vi skaper opplevelser for ungdom, gir dem noe kult å fortelle om til vennene sine. Vi vil hjelpe dem få troen tilbake på at de kan være noe!

I Bergen har vi fått på plass en kobling mellom gatekunst og barnevernsbarn som er et samarbeid mellom kunstnerkollektivet Loophole, UngNorge og StreetArt Bergen. Artistene har stilt ut bilder i UngNorge Shopen der halvparten av salget går til Ung Norge organisasjonen! Ved å kjøpe kunst i butikken støtter du også en ekstra god sak som går til barnevernsbarn, og fremtidige prosjekter for organisasjonen. Ved å kjøpe kunst fra oss i butikken støtter du også en ekstra god sak, der halvparten av kjøp av kunst går direkte til barnevernsbarn som organisasjonen jobber med samt fremtidige prosjekter for organisasjonen. 

Åpningstider: tirs-fredag (12-17) og lørdager (11-16) i Øvregaten 35. Ta turen neste gang du er i byen! Velkommen!

MEDIAOMTALE:

De vil bruke gatekunst for å få unge interessert i kunst

– Vi vil gi dem troen tilbake på at de kan være noe, sier Arnulf Bjørnstad leder for UngNorge Bergen.

Loophole har et samarbeid med Ung Norge Bergen! Artistene har stilt ut bilder i UngNorge Shop, der halvparten av salget går til Ung Norge organisasjonen! Ved å kjøpe kunst i butikken støttes en ekstra god sak som går til barnevernsbarn, og fremtidige prosjekter for organisasjonen.

I år får ungdommen opplæring av lokale gatekunstnere.

Gatekunstnerne fra det ny oppstartede kunstnerkollektivet Loophole går rundt blant ungdommene og instruerer i ulike teknikker. Her får de redskaper, lærer seg teknikker og kan eksperimentere seg frem. 

En av instruktørene er gatekunstneren kjent som KBR. Hun har selv vært under omsorg av barnevernet og ønsker å bruke sin egen erfaring til å hjelpe andre.

– Jeg håper at de unge kan føle seg inkludert og få den tilhørigheten de trenger, det er det viktigste, sier hun.

De vil bruke gatekunst for å få unge interessert i kunst (bt.no)Gatekunsten blomstrer under Korona: – Det er mange nye signaturer på gaten | Bymag

Julaften på Torgallmenningen for unge som gruer seg til å være hjemme

På Torgallmenningen står en gjeng karer. De steker vafler, brenner bål og deler ut gaver. De står der i tilfelle det er noen som trenger noen å snakke med denne julekvelden

Ung Norge Bergen feiret julaften på Torgallmenningen i år. Med en gruppe frivillige fra UngNorge satte vi opp telt i sentrum, og inviterte alle som ønsket å komme forbi å henge med oss på julaften. Tilbudet ble godt mottatt og dette var ikke bare et tilbud for barn som er under barnevernet, men et tilbud for alle unge som har lyst å være sammen med oss på julaften.

Vårt ønske er å være til stede som et hyggelig lavterskeltilbud for de mange unge som gruer seg til jul. På grunn av pandemien, er det kanskje mange familier som sliter mer enn normalt, og vi ønsker å arrangere noe for dem som har det ekstra tøft i denne tiden, sier leder for Ung Norge i Bergen, Arnulf Bjørnstad til BA.

Les mer om vår julemarkering i Bergen her: Bergen, Jul | – Vi er her om noen vil prate (ba.no)   ,    Trafikk, Nyheter | BA direkte

Da John Arne leste om det frekke innbruddet, ville han hjelpe: – Fantastisk, sier innehaveren

– Det er kanskje ikke voldsomme summer, men vi opererer utelukkende på frivillig basis her. Vi driver ikke dette for å tjene penger, men for å gi ut klær og tilbud til barnevernsbarn og fattige barn og ungdom, sa en oppgitt Bjørnstad. 

Nyheter, Bergen | Da John Arne leste om det frekke innbruddet, ville han hjelpe: – Fantastisk, sier innehaveren (ba.no)