LS UngOslo og Hadja Tajik

UngOslo med konsert og dåp på Rådhuskaia

PÅ FJERDE FORSØK: M/S UngOslo ble, til full jubel og med litt hjelp fra styreleder Eivin Sundal, døpt av Hadia Tajik, tirsdag. (Foto: Trine Solberg)
PÅ FJERDE FORSØK: M/S UngOslo ble, til full jubel og med litt hjelp fra styreleder Eivin Sundal, døpt av Hadia Tajik, tirsdag. (Foto: Trine Solberg)

Det var stor stemning da kulturministeren fikk døpe L/S UngOslo og det var duket for konsert med australske Kitto på Rådhuskaia.

Kilde: dittOslo 08.08.13

RÅDHUSKAIA: – Fy f. så mange kule barnevernsbarn vi har, sa en stolt styreleder i UngOslo, Eivin Sundal, til de fremmøtte på rådhuskaia, tirsdag.

Organisasjonen jobber for barnevernsbarns fritidstilbud og tirsdag stilte blant andre kulturminister Hadia Tajik, Oslo Havn, Brann og Redningsetat, den australske musikeren Kitto og svenske Pna Andersson opp for å skape en minnerik kveld både for både barn og voksne.

På agendaen sto både dåpen av L/S UngOslo og konsert med den australske rockedronningen Kitto, som har laget låta «Captain UngOslo» sammen med barnevernsungdom.

Sang barnevernsungdoms historier

DittOslo skrev i mai om UngOslo Rock, der barnevernsbarn lager musikk med profesjonelle musikere, den gangen med australske Kitto.

Resultatet ble altså «Captain UngOslo», skrevet av Kitto, Linn Merethe Nilsen-Otterland og Kim André Johnsen, og basert på de to ungdommenes historier.

Låta spilles allerede på australsk radio og ligger ute på Itunes, der halvparten av pengene går til UngOslo.

Tirsdag fikk Linn høre låta hun har medvirket på live for første gang.

– Dette er veldig stort. Det er en ubeskrivelig følelse at dette endelig skal komme ut, sier hun

– Kitto var veldig flink til å hjelpe oss med å sette ord på ting vi har holdt inne lenge, og jeg er veldig stolt og glad for at jeg fikk være med på dette.

FIKK GAVE: Kulturminister Hadia Tajik fikk overrakt gudegave av barna etter dåpen, tirsdag. (Foto: Trine Solberg)
FIKK GAVE: Kulturminister Hadia Tajik fikk overrakt gudegave av barna etter dåpen, tirsdag. (Foto: Trine Solberg)

Kulturministeren døpte L/S UngOslo

Det var også duket for dåp. Det tar som regel noen forsøk, men til slutt ble L/S UngOslo døpt av kulturminister Hadia Tajik.

Skøyta har levd et langt liv. Den ble bygget som losbåt i Risør i 1903 og er senere blitt brukt både som losbåt og av fiskere.

Nå brukes den altså i ungdomsarbeid og drives av et ungt mannskap på fem, hvilket kulturministeren har latt seg begeistre av.

– Kunnskapen om livet på sjøen er en viktig del av vår kulturarv, sa hun til de fremmøtte på Rådhuskaia.

Kulturministeren trakk videre frem ordet «dugnad» som i 2004 ble kåret til Norges nasjonalord av NRK, i talen.

– Og det sier noe om den norske frivilligheten. UngOslo representerer begge disse kulturarvene.

– Måtte hell og lykke følge L/S UngOslo videre, avsluttet hun, før hun fikk overrakt en gudmorgave av barn fra Villa Lilleborg.

Mannskapet på L/S UngOslo fikk videre overlevert en crest av trafikksjef Petter Christiensen ved Oslo Havn.

Lørdag skal M/S UngOslo lese NRK Sommeråpents M/S Sjøkurs følge inn til land, når skuta legger til kai i Oslo.