UngOslo rocker med stjernene

FÅR INSPIRASJON: F.v. Kim André Johnsen, Linn Merethe Nilsen-Ottersland, Eivin Sundal og den australske rockeren Kitto under UngOslos første workshop. (Foto: Trine Solberg)
FÅR INSPIRASJON: F.v. Kim André Johnsen, Linn Merethe Nilsen-Ottersland, Eivin Sundal og den australske rockeren Kitto under UngOslos første workshop. (Foto: Trine Solberg)
UngOslo er i gang med planleggingen av stjernespekket konsert neste høst. Australias rockedronning, Kitto, var med på å kickstarte prosjektet i Villa Lilleborg på Malmøya.

Kilde: dittOslo 02.05.13

MALMØYA: – Dette er starten på et prosjekt hvor vi vil ha flere artister hit for å lage musikk sammen med barna, forteller Eivin Sundal, styreleder i organisasjonen UngOslo, som jobber for barnevernsbarns fritidstilbud og hverdag.

Sundal er i full gang med å få flere musikere med på prosjektet og planen er at det hele skal ende opp i en konsert for Oslos ungdom.

– Det blir vår gave tilbake til ungdom i hele Oslo, forteller Sundal, som røper at det jobbes med at konserten skal kunne holdes på Rådhusplassen.

– Også er det veldig kult å ha Kitto her til å starte showet, sier han.

UngOslo Rock: Rockeren Kitto både spilte og lagde musikk på Villa Lilleborg, tirsdag. (Foto: Trine Solberg)
UngOslo Rock: Rockeren Kitto både spilte og lagde musikk på Villa Lilleborg, tirsdag. (Foto: Trine Solberg)
Lager musikk med verdensstjerne

For det er ikke hvem som helst som har tatt turen til Oslo for å kickstarte prosjektet.

Kitto har turnert verden rundt og har tidligere spilt med blant andre trommis i Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, tidligere gitarist i New York Dolls, Steve Conte og Teddy «Zig Zag» Andreadis, blant annet kjent som keyboardist i Guns N’ Roses.

Nå har hun slått seg sammen med den svenske gitaristen Pna Andersson.

– Da Eivin spurte meg om jeg ville komme å gjøre noe med UngOslo, så jeg på det som en god mulighet til å få møte dem og høre historiene deres, forteller hun.

– Ofte er de menneskene med litt tøffere bakgrunn de mest inspirerende. I tillegg er det jo kjempebra å få inn nye perspektiver i låtskrivingen, fortsetter Kitto, som etter planen er tilbake i Oslo til konserten neste høst.

Fint å ta del i noe

Siden UngOslo ble etablert i fjor vinter har organisasjonen satt i gang flere tiltak med formål å bedre barnevernsbarn fritidstilbud og hverdag.

Linn Merethe Nilsen-Ottersland og Kim André Johnsen er begge med i UngOslo-tinget, som ble etablert for at politikerne skal kunne høre om situasjonen rundt barnevernsbarn direkte fra kilden. De to er enige om at UngOslos fritidstilbud er viktige.

– Det er noe med det å kunne føle seg som en del av noe, og kunne bidra, forteller Nilsen-Ottersland, som er med som representant for Foreninga for Barnehjemsbarn.

Hun har aldri drevet noe særlig med musikk før i dag. Johnsen tar derimot for tiden pianotimer og har drevet med musikk i fem år.

Vi får til noe sammen

For Sundal og UngOslo er det viktig at det å være barnevernsbarn ikke skal ses på som så negativt. Under workshopene hos UngOslo Rock skal det drodles rundt hvordan det er å vokse opp på institusjon. Til slutt ender det opp med en splitter ny låt.

– Det er mange positive sider ved det å vokse opp på barnevernsinstitusjon. Man skal være stolt av det. Man blir fort selvstendig og lærer mye av livets skole. sier Sundal.

– Man skal tenke litt sånn at «vi er sterke og vi får til noe sammen», sier han om prosjektet og den planlagte konserten.

Norwegian Norwegian English English Ukrainian Ukrainian Portuguese Portuguese Polish Polish