UngOslo rocker med stjernene

FÅR INSPIRASJON: F.v. Kim André Johnsen, Linn Merethe Nilsen-Ottersland, Eivin Sundal og den australske rockeren Kitto under UngOslos første workshop. (Foto: Trine Solberg)
FÅR INSPIRASJON: F.v. Kim André Johnsen, Linn Merethe Nilsen-Ottersland, Eivin Sundal og den australske rockeren Kitto under UngOslos første workshop. (Foto: Trine Solberg)
UngOslo er i gang med planleggingen av stjernespekket konsert neste høst. Australias rockedronning, Kitto, var med på å kickstarte prosjektet i Villa Lilleborg på Malmøya.

Kilde: dittOslo 02.05.13

MALMØYA: – Dette er starten på et prosjekt hvor vi vil ha flere artister hit for å lage musikk sammen med barna, forteller Eivin Sundal, styreleder i organisasjonen UngOslo, som jobber for barnevernsbarns fritidstilbud og hverdag.

Sundal er i full gang med å få flere musikere med på prosjektet og planen er at det hele skal ende opp i en konsert for Oslos ungdom.

– Det blir vår gave tilbake til ungdom i hele Oslo, forteller Sundal, som røper at det jobbes med at konserten skal kunne holdes på Rådhusplassen.

– Også er det veldig kult å ha Kitto her til å starte showet, sier han.

UngOslo Rock: Rockeren Kitto både spilte og lagde musikk på Villa Lilleborg, tirsdag. (Foto: Trine Solberg)
UngOslo Rock: Rockeren Kitto både spilte og lagde musikk på Villa Lilleborg, tirsdag. (Foto: Trine Solberg)
Lager musikk med verdensstjerne

For det er ikke hvem som helst som har tatt turen til Oslo for å kickstarte prosjektet.

Kitto har turnert verden rundt og har tidligere spilt med blant andre trommis i Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, tidligere gitarist i New York Dolls, Steve Conte og Teddy «Zig Zag» Andreadis, blant annet kjent som keyboardist i Guns N’ Roses.

Nå har hun slått seg sammen med den svenske gitaristen Pna Andersson.

– Da Eivin spurte meg om jeg ville komme å gjøre noe med UngOslo, så jeg på det som en god mulighet til å få møte dem og høre historiene deres, forteller hun.

– Ofte er de menneskene med litt tøffere bakgrunn de mest inspirerende. I tillegg er det jo kjempebra å få inn nye perspektiver i låtskrivingen, fortsetter Kitto, som etter planen er tilbake i Oslo til konserten neste høst.

Fint å ta del i noe

Siden UngOslo ble etablert i fjor vinter har organisasjonen satt i gang flere tiltak med formål å bedre barnevernsbarn fritidstilbud og hverdag.

Linn Merethe Nilsen-Ottersland og Kim André Johnsen er begge med i UngOslo-tinget, som ble etablert for at politikerne skal kunne høre om situasjonen rundt barnevernsbarn direkte fra kilden. De to er enige om at UngOslos fritidstilbud er viktige.

– Det er noe med det å kunne føle seg som en del av noe, og kunne bidra, forteller Nilsen-Ottersland, som er med som representant for Foreninga for Barnehjemsbarn.

Hun har aldri drevet noe særlig med musikk før i dag. Johnsen tar derimot for tiden pianotimer og har drevet med musikk i fem år.

Vi får til noe sammen

For Sundal og UngOslo er det viktig at det å være barnevernsbarn ikke skal ses på som så negativt. Under workshopene hos UngOslo Rock skal det drodles rundt hvordan det er å vokse opp på institusjon. Til slutt ender det opp med en splitter ny låt.

– Det er mange positive sider ved det å vokse opp på barnevernsinstitusjon. Man skal være stolt av det. Man blir fort selvstendig og lærer mye av livets skole. sier Sundal.

– Man skal tenke litt sånn at «vi er sterke og vi får til noe sammen», sier han om prosjektet og den planlagte konserten.