biermann

Vil ha fritidstilbud for barnevernsbarn i Biermannsgården

Foto: Trine Solberg
Foto: Trine Solberg

Organisasjonen Ung Oslo vil etablere UngOslo-huset, en møteplass for barnevernsbarn, i Biermansgården

Kilde: dittOslo 6. februar 2013

SAGENE: – Det vil bli et samlingssted, et klubbhus, og et skikkelig sted for barnevernbsarn, forteller styreleder i Ung Oslo, Eivin Sundal.

– Dette bygget har stått tomt en stund nå og da synes vi dette er noe det kan brukes til.

Jobber for barns fritid
Ung Oslo startet opp i fjor vinter og er en frivillig organisasjon som jobber med å gi barnevernsbarn et bredt og aktivt fritidstilbud.

Styreleder Eivin Sundal bodde selv på barnehjem de første månedene av sitt liv og vil nå bidra til at barnevernsbarn får det samme fritidstilbudet som alle andre.

I fjor sommer startet arbeidet med å gjøre Malmøykalven om til et ferieaktivitetssenter, ved å arrangere forskjellige turer og gjøre om hovedbrygga til en møteplass med grill- og sitteplasser. Målet er et aktivitetstilbud som varer fra mai til september med flere utendørs-tilbud, kafé, og film- og lekerom.

Organisasjonen hadde også sitt første møte i UngOslo-tinget, 6. desember. Hit inviteres politikere for å høre om situasjonen for barnevernsbarn direkte fra dem det gjelder.

Nå vil de altså etablere Ung Oslo-huset i Birmansgate 6, den gamle boligen til bryggerimesteren ved Ringnes Bryggeri.

Samlingssted
Sundal forteller at de ønsker seg et hus for barn og unge tilknyttet barnevernet, der det arrangeres aktiviteter og der de vil ha en butikk med billige klær, samt klær som gis ut gratis i akutte situasjoner.

– Vi ønsker også å samarbeide med andre som jobber med barnevernsbarn og ha et sted hvor man kan samles, forteller han.

Biermannsgate 6 var tidlligere et akuttmottak for barnevernsbarn men ble lagt ned på grunn av for høye driftskostnader. Siden den gangen har den staselige gården på Sagene stått tom.

Prosjektet er presentert for Bydel Sagene og har fått positive signaler både herfra og fra andre bydeler i Oslo som synes det høres interessant ut. Nå venter Ung Oslo og Sundal på svar fra Omsorgsbolig KS og Oslo kommune.

– Til syvende og sist så er det kommunen som bestemmer hva dette skal brukes til.

Har flere bruksalternativer
Leder av bydelsutvalget på Sagene, Helge Stoltenberg, forteller at bydelsutvalget er positive til Ung Oslos ønske, selv om de i utgangspunktet allerede har egne ønsker for bygget.

– Det huset har stått tomt veldig lenge. Vi har i bydelsutvalget sagt at vi vil ha en kulturskole der, men når det nå står tomt, synes vi dette er et veldig godt tiltak å bruke det til, sier han.

– Vi vil i utgangspunktet bruke det til en kulturskole, men det ligger såpass langt frem i tid nå. Når den tid kommer, vil vi finne gode løsninger på det.

Erik Sommer i Omsorgsbygg KS forteller at det ikke er tatt noen avgjørelse i saken om Biermannsgården enda, og at det er flere alternativer som vurderes med hensyn til hva den gamle direktørboligen skal brukes til.