Fabian Stang og Tone Tellevik Dahl

En kulere hverdag med Ung Oslo

Fabian Stang og Tone Tellevik Dahl
GLEDER BARN: Eivin Sundal (t.v.) i Ung Oslo inviterte barnehjemsbarn til sjørøverparty på Malmøykalven sist uke. Ordfører Fabian Stang og Tone Tellevik Dahl (Ap), leder av bystyrets helse- og sosialkomité, stakk innom for å se på arbeidet organisasjonen gjør. (Foto: Aina Moberg)

Eivin Sundal tilbrakte de første månedene av sitt liv på spedbarnshjem. Nå vil han gi andre barnehjemsbarn en «kulere» hverdag.

Kilde: DittOslo 14.08.2012

MALMØYKALVEN: I vinter startet han derfor Ung Oslo, en frivillig organisasjon som skal gi barn og unge tilknyttet barnevernet et aktivt fritidstilbud.

Sundal vil blant annet gjøre Malmøykalven til et ferieaktivitetssenter for denne målgruppen.

– Barna tilbringer sommeren i husene som Barne- og familieetaten disponerer der. Jeg ønsker at de skal komme tilbake til skolen og ha noe mer kult å fortelle enn at de bare har vært på en øy. De skal si at «jeg gjorde det og det» med stolthet i stemmen, sier han.

Gir glede og samhold
Som en sped start har han derfor i sommer arrangert fisketurer, badeturer, kajakkopplæring, båttur med politiet, grillfester og sjørøvertokt. Hovedbrygga på Malmøykalven er gjort om til en populær møteplass med grill. Han ønsker neste år å leie kantinebygget til å lage en café med data, film og lekerom.

– Jeg ble adoptert fem måneder gammel og har fått det beste av alt mulig i livet. Slik ønsker jeg at alle barn og unge skal ha det. Jeg ser allerede nå at vi bidrar til mye glede og samhold for denne gruppen, sier 51-åringen, oppvokst og bosatt fra Malmøya.

Ung Oslo er basert på midler fra blant annet private givere. I tillegg til opplegget på Malmøykalven, ber derfor Sundal næringslivet sponse et kontaktsenter som formidler arbeidstrening og jobb til ungdom.

– Jeg har allerede fått positive tilbakemeldinger fra NHO og Petter Warner, sier Sundal.

Ros fra ordføreren
Under sjørøvertokten sist uke,var ordfører Fabian Stang på lynvisitt hos Ung Oslo.

– Dette er et spennende tiltak, en trygg arena som lager leveverdige dager for barna. Noe å bygge videre på, roser han.

Også Tone Tellevik Dahl, leder av bystyrets helse- og sosialkomité er begeistret.

– Et flott initiativ. Oslo kommune er helt avhengig av samarbeid med frivillige når det gjelder tiltak for vanskeligstilte, sier Ap-politikeren.