ungnorge_batliv

Båtliv

UngNorge tilbyr ulike vannaktiviteter. Vi ønsker at barn og unge skal bli fortrolige med vann og hav, bli bedre kjent med sin lokale skjærgård, få økt kunnskap om havet og viktigheten av å bruke kysten på en bærekraftig måte. Ung Norges Racerbåt kan brukes fra 13 år og oppover, den brukes også som opplæringsbåt for Racing teamet. For de eldre med sans for fart og spenning har vi, i samarbeid med Strømøy Racing, et eget racing team. Vi arrangerer også arbeidstrening og tar lengre turer ombord på losskøyta L/S Nøtterøy. Barna og ungdommen får informasjon om hva fjorden og havnen har betydd og betyr for Oslo. (og resten av Norge) UngNorge har svært gode erfaringer med maritime aktiviteter for vår målgruppe og barn/unge generelt. 

Fiskepinner kommer fra havet – Dagsavisen – nyheter, sport, debatt og kultur

Kystmiljøpatruljen

I 2018 opprettet UngNorge Kystmiljøpatruljen, et miljøprosjekt hvor vi med båt rydder strender og øyer i Oslofjorden sammen med barn og ungdom. Vi tar med barn og ungdom ut på ryddeaksjoner og har nært samarbeid med marinbiologer.

Vi ønsker å bevisstgjøre barn og unge på hvor viktig havet er for oss i Norge og resten av verden, og vise hva vi kan gjøre med enkle midler for å ta vare på havet. At hver enkelt av oss kan bidra. UngNorge ønsker å ha fokus på barn/unge i forhold til marin forsøpling av hav og sjø. Vi inviterer til båtturer med skoleklasser, barne -og ungdomsorganisasjoner og institusjoner. Båtlivet handler også om å navigere, manøvrere, seile til steder, fordele oppgaver ombord og på land.  Vi lar barn og ungdom ta del i oppgaver ombord som å styre båten, knyte fendere og fortøye. Når vi er vel fremme kan de drive med fiske, vannleker, strandrydding, grilling og lære mer om marinebiologi. Båten brukes også til turer på fjorden med barn og unge. Vi tar også turer med familier med minoritetsbakgrunn, slik at de kan få oppleve indre Oslofjord, øyene og alt det dette har å by på.

Mannskap: 2 personer

Totalt antall passasjerer: 10

L/S Nøtterøy

L/S Nøtterøy er en losskøyte som ble bygget i 1929 hos Christensen & Moens båtbyggeri i Risør, med en rik fortid. Den var da Skandinavias største losskøyte og var bemannet av 7 los og 2 losgutter. Nøtterøy lå ved Ferder fyr losfelt. Hun var i losvesenets tjeneste fra 1929-1956. 

Nøtterøy ble bygd med en 36hk Rappmotor som var i bruk ved bording av fartøy, men seil ble brukt når hun lå på losfeltet. Hun ble bygd med styrebrønn og fløsjdekk, men fikk hytte montert ca 1935. Nøtterøy har reddet mange mennesker i nød, kanskje mest kjent er forliset av President Christi, ved Ferder fyr 01.02.1936. L/S Nøtterøy reddet mannskapet på 20 stykker, samt skipets eneste passasjer Frk Åse Andersen. Nøtterøy er i dag en av de få gjenlevende losskøytene i denne størrelsen med sleperor, og en godt bevart loshistorie. Hun er den siste som ble operert med seil før motorskøytene tok over. Nå holder L/S Nøtterøy til på Malmøya, og brukes av oss i UngNorge til opplevelser og barn og unge, samt arbeidstrening for ungdom.

Mannskap: 4-8 personer. 

Totalt antall passasjerer: 12

Les mer her om LS Nøtterøy: https://lsnotteroy.wordpress.com

L/S Nøtterøy brukes til båtturer med vår målgruppe, sjørøverturer med barna, eventer og arbeidstrening. 

En UngNorge Ribb

Mannskap: 1

Passasjerer: 3

Ribben brukes til vannaktiviteter og opplæring

To UngNorge Racing båter

Mannskap: 2

Mannskap: 1

Brukes til events og Strømøy racing-teamet