Subaru fikk pris av UngNorge

Det handler ikke bare om bil

Subaru fikk pris av UngNorge
FIKK PRIS: Rett før jul ble Subaru Norge tildelt en pris fra Landsforeningen for Barnevernsbarn og UngOslo/Ung Norge. Prisen er et maleri fra kunstneren Bjørg Thorhallsdottir. Prisen ble overrakt av Nittedal-ordfører Hilde Torkildsen.

For Subaru handler det nå også om barnevernsbarn, og mest engasjert av dem alle er eier og styreleder Nils Petter Gill.

Kilde: Itempo 31.01.2015

Så ivrig er han, at han blant annet donerte en av sine galopphester til dem. Hesten er nå døpt om til “UngNorge”.

– Jeg ble veldig engasjert i denne saken. Barna er fremtiden

vår, og det er flott å kunne være med å bidra til at de som kanskje ikke har det så enkelt får det litt bedre. Jeg ville bidra med ting som skaper aktivitet, sier Gill til Itempo.

Ildsjel

UngOslo, ble startet av Eivin Sundal i februar 2012. Nå er organisasjonen utvidet til andre deler av landet, under navnet UngNorge. Eivin tilbrakte sine første levemåneder på Eline spedbarnshjem i Oslo.

– Jeg hadde en flott oppvekst. Nå ønsker jeg å gi noe tilbake. Barnevernet blir gjerne forbundet med noe negativt, men sånn trenger det ikke være. Jeg ville bygge en organisasjon som jobber med positive, kule aktiviteter for barnevernsbarn og ungdom. Jeg vil endre betegnelsen barnevernsbarn til noe positivt, sier Eivin til Itempo.

Cecilia Brækhus hos UngOslo
POPULÆRT: Idrettsstjerner som Cecilia Brækhus og Mats Zuccarello Aasen deltar på arrangementer i regi av UngNorge. UngNorge har også en avtale med Redningsselskapet om forebyggende arbeid, samt aktiviteter for barn og unge i hele landet.

Først i køen

Som sagt, så gjort. Aktivitetene har blitt mange. Store idrettsstjerner som Cecilia Brækhus og Mats Zukkarello (som også sponses av Subaru) har stilt opp. Under VG-lista i Oslo fikk ungdommer fra UngNorge stå på balkongen til Oslo-ordfører Fabian Stang. Andre hadde plasser helt foran ved scenen.

– Det skal ikke være slik at barnevernsbarn alltid står sist i køen. Det er noe av det viktigste vi prøver å få til, understreker Eivin.

Godt prosjekt

UngNorge er nå i ferd med å etablere seg i Tromsø, Bergen og Trondheim. Fra Subaru har organisasjonen blant annet fått en Forester til disposisjon.

– Vi synes dette var et godt prosjekt, og det er lett å se at pengene og innsatsen går direkte til de som trenger det.  Vi har valgt å støtte med bil, noe penger, og viktigst av alt, at ansatte på Subaru Norge kan være med å bidra med tilstedeværelse,sier informasjonssjef hos Subaru Norge, Stian Thrane, til Itempo.

Hvordan skal de ansatte bidra?

– Hva ansatte skal og kan gjøre har vi ikke bestemt, men vi åpner for at ansatte kan bidra med tid og ressurser som UngNorge eventuelt måtte trenge. Personlig vil jeg for eksempel ta med meg mine egne barn dit.

Subaru fikk pris

Rett før jul ble Subaru Norge tildelt en pris fra Landsforeningen for Barnevernsbarn og UngOslo/Ung Norge. Prisen er et maleri malt av kunstneren Bjørg Thorhallsdottir. Prisen ble overrakt av Nittedal-ordfører Hilde Torkildsen. I fjor var det Varner-Gruppen som mottok et bilde som takk for hjelpen. Hver tirsdag og torsdag kan barna få klær gratis hos Ung Oslo/Ung Norge, gitt av Varner. Det er i overkant av 50.000 barnevernsbarn i Norge, 14.000 av dem bor i fosterhjem eller institusjon. Det gjennomsnittlige klesbudsjettet for barnevernsbarn er rundt 5.000 kroner i året.