Trebat_Lohavn

Lohavn

UngNorge fikk støtte av Gjensidigestiftelsen til et aktivitetssenter og Hav eiendom ga oss plass på Lohavn, som ligger ved Sørenga i Oslo. Sentret brukes fra tidlig vår til sen høst og er utgangspunkt for de fleste av våre sjøaktiviteter. I Lohavn samarbeider vi med bydeler og andre organisasjoner om aktiviteter, spesielt med bydel Gamle Oslo, Passion for Ocean og Norsk Folkehjelp. Hit kommer også barn utenfor vår målgruppe, som skoleklasser, barnehager med flere. Mange med ikke etnisk norsk bakgrunn får oppleve sjøaktiviteter.

Her har vi et møtepunkt som fungerer som en brobygging for barn og unge, uavhengig i etnisk og sosial bakgrunn. Dette blir benyttet til en lokal «hangout» hvor alle er velkomne på ulike aktiviteter, grilling og chilling. I Lohavn har vi båter, muligheter for streetfotball, trening og andre aktiviteter. Ǵod stemning gjennom hele sommeren! Følg med i vår kalender når vi har arrangementer!

UngNorge har vært lokalisert på Oslo havn i snart seks år. Vi har hatt mange flotte arrangementer ulike steder på Havna. Mange av barna og ungdommen i vår målgruppe har ikke noe forhold til sjø og norsk maritim kultur, så Lohavn er et spennende sted for dem å være og de lærer mye nytt. Barna/ungdommen fisker, ser på livet i havet, er med ut på båtturer og strandryddeaksjoner. Vi deltar hvert år på Havnelangs og bruker Lohavn og båtene i forbindelse med arbeidstrening for ungdom.

Aktiviteter på Lohavn

Mestring på Sjøen!

Gjensidige stiftelsen bevilget støtte til Mestring på Sjøen, som UngNorge arrangerte i samarbeid med Oslo Havn, Norsk folkehjelp og båtracer Marit Strømøy. Det ble en vellykket dag, der vi motiverte og engasjerte barnevernsbarn til å drive med båtsport. Ut fra Lohavn fikk barna mulighet til å sitte på med en formel 1-båt i 100 knop! Og Marit Strømøy i samarbeid med UngNorge stilte med en toseters racerbåt i havnebassenget.

«Vi er evig takknemlig for at vi kan bidra til å lage litt spenning i hverdagen for ungdom som ikke har all verden av fritidstilbud for deres føtter.» Marit Strømøy, Båtracing i Lohavn 2018   Marit Stromoy på Instagram: “Noen bilder fra gårsdagens event med Ung Norge og verdens tøffeste barnevernsbarn i Lohavn i Oslo. Vi er evig takknemlig for at vi kan…”

– Unge ensomme kan bli et kjempeproblem i etterkant av pandemien. Det er veldig få som blir fanget opp i de vanlige kanalene, som fritidsklubber og andre tilsvarende aktiviteter. Jeg er livredd for hva som dukker opp i kjølvannet av dette året om en ikke tar tak i det på alvor, sier Sundal. Han har tett dialog med flere barnevernsinstitusjoner i Bergen, og vet at stadig flere ungdommer får problemer som en følge av samfunnets lockdown under pandemien.

– Dette kan eksplodere. Om en bare lar ungdommene seile sin egen sjø, kan dette bli et generasjonsproblem, sier gründeren alvorlig. Organisasjonen har tett dialog med flere barnevernsinstitusjoner i Bergen, og vet at stadig flere ungdommer får problemer som en følge av samfunnets lockdown under pandemien.

Tidligere i vinter ga organisasjonen bort klær for over 350 000 kroner til familier som trengte det. : Nyheter, Gatekunst | Delte ut gratis klær for 350.000 på to døgn (ba.no)