UngNorge-Risor-Sommerleir

Ung Norge Sør

Risør er den første byen på Sørlandet hvor Ung Norge etablerte seg i 2020. Det hele for å skape en trygg arena for barn og ungdom. Her har daglig leder Kari-Anne Røisland etablert og fått på plass Ung Norge Sør.  Undertegnede har blitt kjent med organisasjonen gjennom Risør Trebåtfestival og våren 2020 etablert vi UngNorge Sør.

Her tilbyr vi ulike aktiviteter og eventer på ungdommenes premisser. Det er viktig at ungdommen selv kan få bestemme hva de ulike aktiviteter og eventer skal være. 

Ung Norge Sør samarbeider med andre aktører i sitt arbeid med barn og unge. Vi skal virke utfyllende på det arbeidet som allerede gjøres for barn og ungdom i Risør. Ung Norge Sør har et tett samarbeid med sentrale personer i kommunen.

Sommeren 2020 samlet Ung Norge Sør 300 barn i alderen 3 – 16 år Øst i Agder. 

Vi hadde med barn fra Risør, Gjerstad, Vegårshei, Åmli, Tvedestrand, Arendal, Grimstad og Kristiansand. Arenaene vi bruker ligger i Risør-området og hatt stor glede av Risør Akvarium, Den Lille Dyrehagen, Camp Skarvann, Moen Trebåtbyggeri og seilskuta Risør 2. Vi har hatt et strålende samarbeid med Flyktningetjenesten i Risør og flere av barna er ikke-etnisk norsk. 

Det har også vært et svært godt samarbeid med NAV som har sørget for at sårbare barn alltid har fått plass. Vi vet at mange barn kun har vært på Ung Norge sitt opplegg som sin ferie. Foreldre måtte søke om plass og begrunne sitt ønske om plass. Mange svarte at de ønsket seg nye venner. Alle arrangementene har vært svært populære og fullbooket. Vi har fått evaluering fra ca. 100 foreldre og den sier 5,85 av 6 mulige poeng. Vi har delt ut Next Generation t-skjorter, vannflasker og flytevester til alle.

Nå gleder vi oss i Ung Norge til å samle fler barn og unge i Risør fremover!

Koronatiden ble tøff også for barna, med hjemmeskole og sosial isolasjon. Når Gjensidigestiftelsen utlyste ekstraordinære koronamidler søkte vi og fikk penger til å gjøre opplevelser og miniferier for barn og unge i Øst-Agder. Risør Kommune, Agder Fylkeskommmune ble også en viktig bidragsyter og Jan Gunnar Halvorsen som privatperson bidro også med et pengebeløp. Vi er svært takknemlig for at vi fikk denne muligheten og sommeren 2021 fortsetter vi våre aktiviteter og miniferier. Så vår aktivitetskalender.

Risør, Ungdom | UngNorge ønsker å etablere ungdomshus i Risør (austagderblad.no)