Arnulf Bjørnstad hos Ung Norge på Øvregaten har fire flotte gitarer på veggen som et synlig bevis på at musikkprosjektet er i gang. Nå får han midler til å kjøpe inn mer utstyr og lage studio. Foto: TOM R. HJERTHOLM

UngNorge Bergen – får støtte til musikkprosjekter

Et Rotary-medlem som var innom butikken, oppfordret så Arnulf til å søke klubben om midler. – Og nå har vi fått 70.000, og er veldig glade!

Den ikke-religiøse og politisk nøytrale organisasjonen jobber hele tiden for å gjøre hverdagen for barnevernsbarn litt enklere og hyggeligere.

Geir Torsteinson (t.h.) er leder for Bergen-Syd Rotaryklubbs fond som valgte å gi 70.000 kroner av fondets midler til Ung Norge, Bergen ved daglig leder Arnulf Bjørnstad.

UngNorge fant veien til Bergen og Øvregaten i 2018, og der har organisasjonen butikken som driver utdeling av nye klær til barnevernsbarn i Bergen og omegn hver dag.

Seks ganger i året kan hver enkelt av de rundt 400 medlemmene komme og få med en liten pakke med klær.

Men i tillegg til klesutdelingen, ønsker UngNorge å gjøre enda mer for de unge.

– Flere prosjekter betyr at vi trenger flere penger, og de 70.000 vi nå har fått fra Rotary blir øremerket innkjøp av utstyr i forbindelse med musikkprosjektet, forklarer daglig leder i avdeling Bergen, Arnulf Bjørnstad.

I et lite hvitt hus på Øvregaten holder Ung Norge til, men ikke la deg lure – bak fasaden er det en skikkelig stor butikk med et rikholdig utvalg. Foto: TOM R. HJERTHOLM

Les hele artikkelen i Bergensavisen