Gatekunst UngNorge Bergen Arnulf og Eivind

UngNorge Bergen

Bergen er Norges nest største by, og etter en kartlegging i samarbeid med Prospera, konkluderte vi raskt med at det utvilsomt var et behov for en UngNorge Shop i Bergen.

Da vi var heldige og fikk tildelt et etableringstilskudd fra Gjensidige, kunne vi med stor begeistring åpne dørene til UngNorge Bergen høsten 2018. Det er ingen andre aktører som tilbyr eller fyller det behovet for klesutdeling i Bergen og omegn. UngNorge Shop`en er en outlet-butikk hvor vi også driver med arbeidstrening for unge.  Nå har UngNorge Bergen rundt 400 medlemmer i Bergen. 

Vår UngNorge Shop i Bergen har blitt veldig godt mottatt, og gir positive assosiasjon og støtter oppunder UngNorge sitt mål om å skape en morsom, trygg og aktiv oppvekst for de som ikke har en slik hverdag. I tillegg har UngNorge Bergen fått på plass en rekke aktiviteter, slik at UngNorge Shop`en har blitt et naturlig samlingssted i Bergen sentrum.

Her arrangerer vi konkurranser, spiller musikk, fyrer i bålpannen, spiller bordtennis, lager gatekunst og griller. På caféen vår byr vi på topp stemning!

Suksessfaktoren vår i Bergen har vært å kunne etablere alt som en enhet, til et byaktivitetshus som både har butikk og ungdomscafè. Her kommer vi lettere i kontakt med «bybarna» med gatekunstnerne, artister og arrangementer. Vi har i en årrekke tilbydd ulike kurs og arrangementer for unge, og gatekunst er et av våre nye satsingsområder.

I 2019 fikk UngNorge Bergen tre nye år med støtte fra GjensidigeStiftelsen! Vi er enormt takknemlige for at GjensidigeStiftelsen ønsker å støtte vårt arbeid i Bergen, slik at vi kan bidra mer og bli enda bedre. Vi gleder oss til 3 år med nye muligheter!

Unge ensomme kan bli et kjempeproblem i etterkant av pandemien. Det er veldig få som blir fanget opp i de vanlige kanalene, som fritidsklubber og andre tilsvarende aktiviteter. UngNorge Bergen har tett dialog med flere barnevernsinstitusjoner i Bergen, og vet at stadig flere ungdommer får problemer som en følge av samfunnets lockdown under pandemien. Tidligere i vinter ga organisasjonen bort klær for over 350 000 kroner til familier som trengte det. : Nyheter, Gatekunst | Delte ut gratis klær for 350.000 på to døgn (ba.no)

Shopen i Bergen tilbyr gratis klær til barn og unge fra 0-24 år som er under fattigdomsgrensen eller under barnevernet. Det vil være mulig å hente klær under denne kategorien hver torsdag fra 14.00 – 19.00.

Shopen i Bergen hører til i Øvregaten 35, 5003 Bergen.

(I nærheten av Maria Kirken, vegg i vegg med Coop Extra)

For åpningstider i Bergen sjekk vår facebook-side: https://www.facebook.com/ungnorge/bergen

Du kan gjøre en avtale med oss om du ønsker å komme utenom åpningstiden, send oss en mail på: post@ungnorge.no