Ullern Bandy støtter UngNorge

Vanskeligstilt ungdom hjelpes gjennom bandy

Ullern bandy er nyopprykket i eliteserien. Men klubben har også rykket opp i klassen for de mest hjelpsomme.

Kilde: Aftenposten 04.12.2015

– Det er fantastisk at et eliteserielag vil fronte UngOslo. Det gir ungdommen forbilder, og de blir knyttet til noen som får til ting, sier Eivin Sundal. Han vet lite om bandy, men mye om hva vanskeligstilte barn og ungdom trenger.

UngOslo er en avdeling av UngNorge, som har som mål å skape en morsom, trygg og aktiv oppvekst for barn og unge, med særlig tanke på dem som ikke har en slik hverdag.

UngNorge ønsker spesielt å fremme positive aktiviteter for barnevernsbarn og ungdom og å knytte positive og stolte følelser til uttrykket barnevernsbarn.

Ullern Bandy støtter UngNorge
De slår et slag for UngOslo. Fra venstre: Ullerns bandyleder Sverre Stockinger, UngOslo-leder Eivin Sundal og Ullerns spillende trener Rickard Fritjofsson. FOTO: ARNE HOLE

Falt i smak hos sponsorene

– Jeg visste ikke så mye om UngOslo før jeg leste om organisasjonen i Aftenposten og at hesteeier Nils Petter Gill har en hest som heter UngOslo. Pengene den løper inn går til organisasjonen, sier leder i Ullern bandy, Sverre Stockinger.

– Det koster mer å spille i eliteserien enn i 1. divisjon, og jeg tenkte at vi måtte gjøre en vri for å få sponsorene interessert. Vi ville samarbeid med en lokal aktør, og gutta synes det er gøy med UngOslo. Det viste seg også at da var det lettere å få trukket inn andre sponsorer, sier Stockinger.

Bandy som oppdragelse

Rickard Fritjofsson er spillende trener i Ullern, etter at han meldte overgang fra Ready før denne sesongen. Han synes det er fint at bandylaget ser andre poenger enn dem på tabellen.

– Vi møtte ungdommen første gang i sommer. Nå skal de på match og få komme inn i garderoben. I romjulen skal vi også la dem få prøve skøyter for første gang, og i løpet av vinteren skal vi tilby dem noen spennende aktiviteter, sier svensken, som mener at idretten har en god, oppdragende virkning for denne type ungdom.

– Idretten oppfostrer barn og unge. I idretten er det regler man må forholde seg til, og idretten setter barn i aktivitet – også i skolemiljøet. Man skal møte til visse tider, og man lærer seg hierarkiet med alder. Det skaper gode borgere. Det skal så lite til før man havner utenfor. Bare les boken til Zlatan, sier Fritjofsson.

Første idrettsklubb

UngOslo har eksistert i fire år og har gjennomført mange prosjekter for å aktivisere ungdommen og stake ut løypa for et sunt liv. Ullern bandy er første idrettsklubb som er med på et samarbeid.

– Det blir spennende å se hva som kommer ut av dette, og det er spennende at det skjer på vestkanten av Oslo, sier Sundal.

Blir prosjektet like vellykket som sesongen til Ullern bandy, kan det love godt. Det nyopprykkede laget biter godt fra seg i eliteserien – etter at det også ble forsterket med Ullevåls mangeårige storscorer, Fredrik Løland, Stabæks «keeper-Lars», Lars Johansson og tre-fire svensker. Innen tre år håper klubben å være med i kampen om en NM-finale.

– Å være en del av et lag er det vi også vil, sier Eivin Sundal, som forteller at det i Norge finnes 54.000 barnevernsbarn.

Det kan det bli mange Ullern-lag av!