Varner gir bort moteklær til barnevernsbarn

Varner gir bort moteklær til barnevernsbarn

GAVE: Jeanette Nicolaisen (t.v.) og Eivind Sundal overrekker bildet til Diem Vo, service- og sponsorsjef i Dressmann. (FOTO: MARTIN AASEN WRIGHT)
GAVE: Jeanette Nicolaisen (t.v.) og Eivind Sundal overrekker bildet til Diem Vo, service- og sponsorsjef i Dressmann. (FOTO: MARTIN AASEN WRIGHT)

Barnevernsbarn får 10-15 store sekker med moteklær av Varner hver måned. Hver tirsdag og torsdag kan barna få klær gratis hos organisasjonen Ung Oslo.

Kilde: Budstikka 13.12.2013

– Dette betyr enormt mye for barnevernsbarn. Moteklær er ingen selvfølge for dem. De møter mye motgang ellers i livet, sier styremedlem i Landsforeningen for barnevernsbarn, Jeanette Nicolaisen til Budstikka.

Fredag kveld møtte hun opp sammen med Eivind Sundal, daglig leder i Ung Oslo, opp hos Varners hovedkontror på Billingstad for å overekke et bilde til Diem Vo i Varner-gruppen som en «takk for hjelpen».

Varner gir bort klær i Oslo, Bergen og Trondheim.

Ikke som andre ungdom

Det er 53.000 barnevernsbarn i Norge, 14.000 av dem bor i fosterhjem eller institusjon. Barnevernsbarn har 4.000-6.000 kroner i året til å kjøpe seg klær. Budstikka har tidligere i høst skrevet om at foreldre i Asker og Bærum bruker tusenvis av kroner på å kjøpe mote- og merkeklær til barna sine.

Forhandlere, foreldre og ungdommen mente at det var «helt normalt» at tenåringer går i ytterjakker til 8.000 kroner.

– Som barnehjemsbarn er det vanskelig å fremme seg selv hvis du ønsker deg noe – som utdannelse eller en jakke du ikke har råd til, ting som foreldre naturlig støtter deg opp om, forteller Nicolaisen.

Hun er selv barnehjemsbarn, og jobber i Landsforeningen for barnevernsbarn for å bedre barn og unges rettigheter i møte med barnevernet, samt for å endre stereotype holdninger til barnevernet og barnevernsbarn.

Snu trenden

Eivind Sundal driver Ung Oslo, som har butikk på Bekkelaget i Oslo. Hver tirsdag og torsdag kan barnehjemsbarn komme og plukke de klærne de vil – helt gratis. Ung Oslo jobbe for å skape en morsom, trygg og aktiv oppvekst for barn og unge, særlig barnehjemsbarn.

Ung Oslo ble grunnlagt i fjor, og det er første gang Ung Oslo og Landsforeningen for barnevernsbarn overrekker et bilde. Det skal bli en årlig tradisjon.

– Vi ønsker å snu trenden om hvordan det er å være barnehjemsbarn til noe positivt. Det vil gi barna et ekstra gir, sier Sundal.