UngNorge shop Bergen

Vellykket start i Bergen

I desember har shopen i Bergen hatt en myk start. Neste år rulles tilbudet ut for fullt.  Allerede i år har også ungdomshelger og møteplasser blitt populære tilbud i Bergen og Oslo.

– Det har vært en kjempegod start på Ungshopen med både klesutdeling og ungdomscafe. Vi gleder oss veldig mye til fortsettelsen neste år. Vi retter en stor takk til Varner-gruppen og Gjensidigestiftelsen som har gjort dette mulig, sier Eivin Sundal, daglig leder i UngNorge.

I UngShopen kan barnevernsbarn og unge, samt de i lavinntektsfamilier som henvises av nav, politiet eller andre hente ut nye klær gratis hver åttende uke. UngShopen ligger i Øvregate 35 i Bergen. I 2019 vil shopen være åpen hver torsdag mellom 14.00 og 18.00, utenom offentlige ferier.

I Bergen har noen få institusjoner prøvd ut tilbudet. Det har vært en suksess! Shopen vil også ha utsalg som er åpent for alle hver uke. Inntekten fra utsalget vil gå til UngNorges aktivitetstilbud.

Slik fungerer det

I shopen deler vi ut gratis klær til barn og unge fra 3 til 26 år, som har mappe i barnevernet eller henvisning fra NAV, politi, skoler etc.  Samarbeidet med Varnergruppen gjør dette tilbudet mulig. Hver åttende uke kan man hente ut en rekke klær fra kjente merkevarer.

I 2017 delte UngNorge, fra shopen i Oslo, ut helt nye klær fra kjente varemerker for mellom 20 og 25 millioner kroner og hadde rundt 4000 besøkende.

Ungdomshelger og møteplass

I samarbeid med Norsk Fosterhjemsforening har UngNorge arrangert ungdomshelger både i Oslo og Bergen. Det har vært høy stemning og har vi vil arrangere flere i 2019.

I midten av desember kom ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen, for å pakke gaver og bake pepperkaker med ungdommene i Bergen. Kokker fra Olivia restaurant kom også innom for å lage pizza og pasta sammen med ungdommene.

Den siste helgen i november trommet Norsk Fosterhjemsforening og UngNorge sammen til ungdomshelg på Bekkelaget i Oslo. Ungdommene bakte pepperkaker og lagde dager, fikk en flott tur innom shopen der de fikk plukket ut nye klær.