Verdier som treffer i hjertet

Verdier som treffer i hjertet

Månedens portrett er Heidi Lill Mollestad Oppegaard, generalsekretær i Lions Norge. Mollestad Oppegaard minner oss om at det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne. Les og la deg inspirere.

Kilde: Innsamlingskontrollen 14.12.2015

Hva er det beste med å jobbe i Lions?

– Det aller beste med å jobbe i Lions er verdiene som treffer meg mitt i hjertet – ærlighet, lojalitet, vennskap og engasjement. Dette er et fundament som gir arbeidet mening.

Jeg er så heldig å ha høyt kvalifiserte medarbeidere som holder meg på tå, og gir litt ekstra når det trengs, med et smil. Og så elsker jeg å jobbe med så mange engasjerte frivillige. Lions Norge har kun fem ansatte, og nesten 11 000 aktive medlemmer som gjør en forskjell for de som trenger det mest i både inn – og utland. Det internasjonale arbeidet og samholdet er også viktig. Vi har 1,4 millioner medlemmer på verdensbasis og det er mye samarbeid om prosjekter.

For meg blir dette veldig tydelig i krisesituasjoner, som for eksempel nå med flyktningkrisen.

Verdier som treffer i hjertet
Nå fylles kontaineren med nye klær til unge asylsøkere. Fra venstre, Lions Norges generalsekretær Heidi Lill Mollestad Oppegaard, Line Varner som er leder for Line of Oslo, og Eivin Sundal, leder for Ung Norge.

Flykningene som kommer til Norge trenger – og fortjener – en varm velkomst. Lions Norge og barnevernsorganisasjonen UngNorge har gått sammen om å tilby unge asylsøkere nye klær gratis – sponset av Varner-gruppen, Cubus og Line of Oslo. Vi har oppfordret våre 440 Lionsklubber i hele i Norge om å kontakte sitt lokale asylmottak og få kartlagt hva hvert mottak trenger av tøy. UngNorge sørger for å sortere og pakke klærne, og Schenker AS stiller opp med gratis frakt til de respektive asylmottak.

Dette viktige arbeidet er medlemmene våre godt i gang med nå. Det gjør meg stolt!

Fortell om et møte med en giver som har gjort inntrykk på deg.

– Det skjedde i forbindelse med vår innsamlingsaksjon Lions Røde Fjær i februar 2015. Jeg gikk med bøsse dør-til-dør og samlet inn penger til vårt barne- og ungdomsprosjekt MITT VALG på Nordberg i Oslo. En av dørene ble åpnet av en mann i femti-årene. Da jeg spurte om han ønsket å bidra til Mitt Valg, svarte han: – Ja, det har jeg veldig lyst til. Jeg har ventet på dere – lenge.

Mannen fortalte utfyllende om utfordringene for dagens unge, som han dessverre hadde sett og opplevd på nært hold. Vi vet jo at presset på unge mennesker er stort i vårt samfunn. De skal prestere på alle fronter, det er en enorm konkurranse i vellykkethet. I noen miljøer stilles det store krav om å gjøre de ”riktige” tingene. Sosiale medier nærer oppunder dette, og gjør det mulig å spre meninger, rykter og løgner raskt og i stort omfang.

For noen i hans familie hadde dette fått brutale konsekvenser. Rusmidler hadde vært en vei ut og kriminalitet hadde fulgt med. Vi vet at barn og unge lever sitt eget liv. Ingen kan være tilstede og gi råd i alle vanskelige situasjoner. Men vi kan gjøre en innsats for å gi dem god selvfølelse og gode holdninger som hjelper dem å gjøre det riktige valget i det avgjørende øyeblikket.

Det ble en trist samtale med en giver som jeg aldri vil glemme. Det ga meg lyst til å fortsette jobben der og da med å fylle bøssen til randen og jobbe videre for at Mitt Valg kurs skal bli holdt i alle skoler og barnehager Norge rundt. Husk – det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne.

Hvordan er arbeidsdagen din?

– Variert – aldri kjedelig! Våre medlemmer er en svært mangfoldig gruppe, vi har alle aldre, menn og kvinner fra alle samfunnslag. Det gir meg masse energi å kunne legge til rette for alle de frivillige ildsjelene som ivrer etter å gjøre en god innsats for samfunnet. Det er godt å kunne å hjem etter en arbeidsdag og tenke på at jeg kan bidra til de gode resultatene som frivilligheten skaper rundt om i landet.

Jeg prioriterer å være med på aktiviteter som medlemmene arrangerer eller støtter, for eksempel Ridderrennet. Å være sammen med medlemmene er min inspirasjonskilde – det er her jeg får påfyll og lader batteriene. Mandag 7. desember er jeg invitert til Lions Club Arendal/ Tyholmen, det gleder jeg meg til. Jeg sitter i styret til Lions Førerhundskole og Mobilitetssenter, jeg skal i møte der etter at dette intervjuet er over.

Hvorfor er det viktig for Lions å være godkjent av Innsamlingskontrollen?

– Å være godkjent av Innsamlingskontrollen er viktig for oss. Dere er en uavhengig aktør med høy troverdighet. Åpenhet og tillit er en av våre kjerneverdier, og Innsamlingskontrollen er en kvalitetssikring for våre innsamlingsaktiviteter.