Cecilia Brækhus

Viktig at idrettsutøvere som Cecilia stiller opp

Cecilia_Br_khus_123178116x9
PAKKET KLÆR: Cecilia Brækhus skal ha med seg et stort lass med klær til barnehjemmet i Uganda neste helg. Foto: Simen Lønning

Cecilia Brækhus er pakket og klar før reisen til Uganda.

Kilde: Nettavisen 21. september 2013

Verdensmester i proffboksing, Cecilia Brækhus, bruker det meste av sin tid på å forberede seg til kamper i ringen. Men 31-åringen synes også det er viktig å bruke tid på dem som ikke alltid har det like lett.

Fikk hjelp av Ung Oslo
Neste helg reiser hun ned til et barnehjem i Uganda, og med seg har hun et lass med klær. Organisasjonen Ung Oslo stilte nemlig opp da de hørte at Cecilia skulle ned til barnehjemmet i Afrika.

– Vi ble kontaktet av Ung Oslo, som hadde lyst til å se om vi kunne gjøre noe sammen. Jeg fortalte dem at jeg skal ned til Uganda til helgen og da snudde de om veldig raskt. Da sa de at vi kan sende med meg klær. Og nå har vi vært og pakket klær med hjelp fra noen flotte barn og ungdommer. Så nå til helgen tar jeg med meg et lass med klær til barn og ungdommer i Uganda, sier Brækhus til Nettavisen.

– Det er veldig spennende å holde på med. Det er veldig mange dyktige mennesker som holder på med dette nesten døgnet rundt. Det er gøy å følge hele prosessen og se at det gir resultater, forklarer verdensmesteren.

Viktig med forbilder
Representant for Ung Oslo, Eivind Sundal, er også strålende fornøyd med å kunne samarbeide med Brækhus.

– Ung Oslo er en organisasjon som jobber for og med barnevernsbarn. Vi driver med aktiviteter som gratis utlevering av tøy til barnevernsbarn i hele Østlandsområdet. Dette får vi fra Varner-gruppen, så det er siste mote. Nå har vi vært så heldige å få med oss Cecilia Brækhus, som jobber med barnevernsbarn og barnehjem i Uganda. Nå hjelper flere barn her henne med å pakke klær til barna i Uganda, sier Sundal til Nettavisen.

– Dette er kjempemoro og ikke minst er det gøy at Cecilia ønsker å støtte opp under det arbeidet vi driver med, sier Sundal.

Han mener det er viktig at norske idrettsutøvere stiller opp på slikt arbeid.

– Jeg tror det er veldig viktig at idrettsutøvere som Cecilia stiller opp. Jeg tror det er veldig viktig at barn og ungdom har forbilder å se opp til. Flere av barna har nesten ikke sovet i natt. De har gledet seg til dette. Selvfølgelig er det gøy for dem å fortelle at de har jobbet med Cecilia Brækhus i helgen.

– Det er klart vi ønsker oss flere idrettsutøvere til å være med på flere aktiviteter og da tror jeg det er en god start å få med Cecilia først, forklarer Sundal.