Unknown-600x450

UngNorge Arbeidstrening

UngNorge tilbyr forskjellige typer arbeidstrening for ungdom og unge voksne. Ved hjelp av arbeidstrening med veiledning og oppfølging hjelper vi dem på rett spor i arbeidslivet. 

Ung Kaptein – UngNorge på Rådhusplassen med Kitto

I samarbeid med andre barnevernsbarn skrev den australske rockestjernen Jane Kitto en egen sang til Ung Norge: Young Captain / Ung Kaptein. Denne fremførte hun på Rådhusplassen i Oslo sommeren 2013 i anledning dåpen av LOS Båten til Ung Norge.

Arrangementet ble innledet med en varm tale av kulturminister Hadja Tajik, hvor hun tok opp noe av det viktigste av norsk kultur: Kunnskapen om livet på sjøen er en viktig del av Norges av kulturarv. Vi har stiller opp, har tillit og hjelper hverandre. Og dette står også i sammenheng til Ung Norge sine verdier og hvordan vi løfter frem barnevernsbarn.  Se den rørende fremføring av Jane Kitto og det vellykkete arrangementet her: UngOslo Rådhusplassen – YouTube

Dåp med Fiskeriministeren

I anledning Fiskeriministeren, Harald T. Nesvik, dåp av UngNorges samarbeidsbåt, Fjordgutt, fortalte Kim Andrè Johansen om sin opplevelse med UngNorge; og om det å være barnevernsbarn. Han hadde utfordringer med å få lærlingplass, men etter han begynte å jobbe hos UngNorge fikk han etter hvert lærlingeplass på Fjordgutt. 

«Mange av oss har hatt det så ille og ikke hatt et sosialt liv, og ønsker derfor å hjelpe videre. Her lærer vi å samarbeide, styre og være en egen person, selv uten de gode rammene som de andre har hatt!» forteller Kim. I dag er jobber han som matros på Nesoddbåten.

Fiskebåten Fjordgutt var solgte tidligere de ferskeste og mest kortreiste reker og fisk som det var å mulig å oppdrive i Oslo.  

Dåp med Fiskeriministeren – UngNorge

Hun har alltid hatt pene negler. Så ble hun fisker – UngNorge